dimarts, 11 de desembre de 2012

Crònica i fotografies


Diumenge 25 de novembre de 2012. Catalunya afronta una jornada electoral històrica, la més important de la democràcia, diuen alguns. Les catalanes i els catalans estem cridats a les urnes per decidir el futur del nostre país. Mentrestant, en una petita població de la comarca del Bages, ciclistes i corredors, tots ells orientadors, es preparen per participar a les curses que ha organitzat el Club UPC-O. Es tracta d'una Cursa de Copa Catalana de BTT-O i de la TrihOring, una rogaine de 3h per equips.

En el marc del municipi de Sant Vicenç de Castellet, un bosc poblat per una xarxa de camins de desnivells importants i vegetació desigual és l'escenari d'una cursa que els corredors acabaran qualificant de llarga i difícil, però alhora d'intensa i vibrant. Som a tocar del Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i tenim com a observadora i espectadora de luxe la majestuosa muntanya de Montserrat.

A les 9.36h es dóna la sortida en massa als participants de la TrihOring, un total de 39 equips formats per 1, 2, 3 o 4 persones. Davant seu, tenen 3 hores per buscar la millor estratègia, traçar el recorregut òptim i sumar el màxim número de punts possible. A les 13.36h, hora en què el temps comença a penalitzar, arriben al voltant del 50% dels equips i la resta ho fan pocs minuts més tard. Al capdamunt del podi hi pugen en Lleí Viles en la categoria d'homes, l'equip mixte d'Ucraïna-Catalunya i les noies de l'equip Mindundis.

A la Cursa BTT-O hi participen un total de 76 ciclistes, 62 homes i 14 dones. Per a molts d'ells, és la primera vegada que posen a prova les seves habilitats orientadores sobre dues rodes i la majoria acaben la cursa força satisfets. El més ràpid, en David Toll, completa el traçat en 2 hores i, de les noies, la que puja a la primera posició del podi és la Cristina Rotxés, que acaba la cursa en 2 hores i 13 minuts. Hi ha hagut punxades, caigudes, dures pujades i descensos trepidants, però tots els corredors aconsegueixen arribar a la meta amb l'orgull d'haver superat el repte.

El Club UPC-O agreix la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i de tots els patrocinadors per haver contribuït a que la primera cursa de BTT-O que organitza el Club hagi estat un èxit.

by Mariona Roca